AUTO
Willys M201 (1956)

Willys M201


1956
Prantsusmaa


Tehnilised andmed:
Mootor: R4, töömaht 2200 ccm, püstklappidega, võimsus 39 kW. Ühekettaline sidur, kolmekäiguline käigukast, vahekast kinnitub käigukasti külge. Vahekastis aeglusti ja esisilla lülitus. Kaks kardaani, kahesillavedu.
Elektrisüsteem on 12V pingega. Kütusepaagi maht on 57 liitrit, keskmine kütusekulu sõltub suurel määral kiirusest ja võib olla 10...18 liitrit/100km.

Ajalugu:
Auto on saadud 1990ndate aastate alguses abi korras Eesti Kaitseliidule. Arvatavasti kuulus enne Eestisse jõudmist Prantsuse armeele. Detailide kulumise järgi võib arvata, et autot on suhteliselt vähe kasutatud. Siiski on enne siia saatmist tehtud väike remont: vahetatud on pidurivoolikud ja auto on üle värvitud.

Taastamine:
Autot ei ole restaureeritud. Tehtud on värviparandusi ja muud pisiremonti, mis igapäevakasutusega kaasneb.
Auto on KV registris ja omab vastavat registrinumbrit.
Originaalsuse aste peaks olema küllalt suur, originaalosasid ei ole millegi muu vastu vahetatud. Lisatud on suunatuled, selle tarvis on keresse puuritud mõni lisa-auk. Rehvid on õige mõõduga, aga vale mustriga.

Omanik:
Kaitseliidu Saaremaa Malev.
Auto on antud vastutavale hoiule KL liikme Leevi Naageli kätte.

Asukoht:
Saaremaa

Pildistatud 2007
Toetajad: