AUTO
Studebaker US6 (1942)

Studebaker US6


1942
USA


Tehnilised andmed:
Mootor R6, karburaatormootor, töömaht on 5240 ccm, võimsus 95 hj. Käigukast on viiekäiguline, veavad kõik kolm silda. Elektrisüsteem töötab 6V pingega. Kütusepaagi maht on 150 liitrit, kütusekulu koormaga sõitmisel on 45 liitrit/100km.

Ajalugu:
Auto on toodud N. Liitu sõja ajal USA-st. Legend räägib, et keegi Peipsi-äärne külamees oli pooleldi lagunenud ja rüüstatud auto koju vedanud. Peitnud heinte sisse.
Praeguse omaniku käes alates 1995. aasta sügisest.

Taastamine:
Auto taastamist alustati kohe, 1995. aasta sügisel. Mootor, sillad, käigukast ja kogu tehnika on originaalne. Kasti valmistamisel on ringi tehtud ZIL 131 veokast. Värvitoon on püütud teha originaalse sarnane.
Originaalsus omaniku hinnangul on u. 75%.

Omanik:
Raivo Raju

Asukoht:
Jõgevamaa

Pildistatud 2007
Toetajad: