AUTO
Morris Minor 1000 (1961)

Morris Minor 1000


1961
Inglismaa


Tehnilised andmed:
R4 mootor töömahuga 948 ccm, võimsus on 37 hj.
Elektrisüsteem töötab 12V pingega.
Kütusepaagi maht on 40 liitrit.

Ajalugu:
Auto on toodud Soomest 2007. aasta sügisel. Tuntud tangolaulja Esko Rahkonen oli tuntud ka selle poolest, et oli kokku kogunud tohututes kogustes vanatehnikat: autosid, mootorrattaid ja nende osi. Mitmed masinad leidsid koha tema kollektsioonis ja olid ennistatud esialgsel kujul. Suurem osa aga ootas Lahti ligidal oma aega, mida Esko eluajal ei tulnudki... Peale mehe lahkumist müüsid pärijad suurema osa kogutud kraamist maha. Eesti mehedki said seda vahet käia mitmeid kordi. Selle Morrise tõi sealt endale koju Pärnu mees Arvo Jung. Tegi masina korda ja kinkis oma tütrele.

Taastamine:
Taastamistöödega alustati kohe, 2007. aasta sügisel. Töö oli küllaltki mahukas. 2008. aasta juunis oli auto juba Pärnus vanatehnikanäitusel, sealt on pärit need pildidki. Päris valmis sai töö sama aasta novembriks.

Omanik:
Esta Tamm

Asukoht:
Pärnu

Pildistatud 2008
Toetajad: