AUTO
Dodge WC-57 (1943)

Dodge WC-57


1943
USA


Tehnilised andmed:
Mootor: 3,7-liitrine R6 bensiinimootor, võimsus 96 hj / 3600 p/min, max kiirus 90 km/h.
Kütusekulu: tegelik 18 l/100km, norm 24 l/100km.
4-käiguline manuaalkäigukast, väljalülitatav esisillavedu, veovints, elektrisüsteem 12V, kütusepaak 114 liitrit, rehvid 9-16", mass 2300 kg.

Ajalugu:
Mudelit WC-57 valmistati riikliku tellimuse korras. Antud masin osales Normandia dessandis USA vägede koosseisus. Legendi järgi teenindas kaptenit, kes langes lahingus. Peale sõja lõppu jäi auto Euroopasse ja oli Belgia sõjaväe varustuses. Edasi rändas Rootsi, kus oli samuti sõjaväe varustuses kuni mahakandmiseni. Täpne aasta ei ole teada. Peale mahakandmist müüdi oksjonil varuosadeks. Teekond viis Soome, Oulusse. Kuna tegemist oli varuosadega, ei olnud Soome seaduste järgi võimalik seda tervikuna riiki tuua. Masin lõigati pooleks. Soomes seisis masin umbes 20 aastat, kuni Tõnis seda juhuslikult puhkusereisi ajal 1994. aastal nägi. Kuna huvi sellise auto vastu oli juba varasemast ajast olemas, lõppes asi sellega, et sama aasta detsembris sai Tõnisest sõiduki uus omanik.

Taastamine:
Restaureerimisprotsess kestis seitse aastat, 2002. aastal väljastati autole must number.
Originaalsus 96%.

Omanik:
Tõnis Jaak Pappel

Asukoht:
Tallinn

Pildistatud 2005
Toetajad: