AUTO
VW 1300 (1967)

VW 1300


1967

Saksamaa

Tehnilised andmed:
Mootoriks neljasilindriline õhkjahutusega boksermootor. Võimsus 37 kW.

Ajalugu:
VW Põrnika sünnilugu algab Ferdinand Porsche ideest luua odav ja töökindel rahvaauto. Adolf Hitlerit võib pidada VW Põrnika ristiisaks. Füüreri poolt etteantud tehnilised tingimused:
     1.Masin pidi suutma sõidutada kaht täiskasvanut ja kolme last kestvalt 100 km/h.
     2.Bensiinikulu ei tohtinud ületada 8l 100 km kohta.
     3.Mootor pidi olema õhkjahutusega kergesti käivituv.
     4.Hind pidi jääma alla 1000 riigimarga.
Põrnikat toodeti Saksamaal kuni 10 jaanuarini 1978 Osnabrückis. Peale seda toodeti veel mõni aasta kabriolette ja eriseeriaid. Pärast tootmise lõppu Saksamaal jätkus tootmine veel Mehhikos ja Brasiilias. Mehhiko Põrnikad olid Euroopas saadaval kuni 1985 aastani. Brasiilias võeti VW Põrnikas tootmisest maha 1996.aastal ja tänaseni on Põrnikaid kokku toodetud üle 22 miljoni. Mehhiko Puebla tehas toodab Põrnikaid seniajani.

Taastamine:
Antud Põrnika ostsin 1999. aastal Soomest, auto oli küllalt heas korras. Kere oli korralik ja tehnilised osad samuti. Võtsin auto lahti ja lasin kere värvida. Enamus auto kroomdetailid on vahetatud uute vastu. Sisu on algupärane ja heas seisukorras. Hetkel on auto heas seisukorras , vaikne ja väga mugav sõita. 

Omanik:
Vello Järvesalu

Asukoht:
Pärnu

Pildistatud 2013

Toetajad: