AUTO
Rolls-Royce Silver Cloud II (1960)

Rolls-Royce Silver Cloud II


1960

Inglismaa

Tehnilised andmed:
Mootor 6,23 l , teljevahe 3124 mm, pikkus 5410 mm, laius 1899 mm, kõrgus 1626 mm, max.kiirus 17okm/h, kiirendus 0...100km/h on 10,9 sek.kütusekulu 22l/100km (13 miili/gallon),

Ajalugu:
Rolls-Royce Silver Cloud põlvkonna erinevaid mudeleid toodeti UK-s Cheshire maakonnas Crewe´s aastatel 1955-1966. J.P.Platchley poolt disainitud RR Silver Cloud põlvkond kujutas endast nn."standardklassi" autot ja ta asendas Rolls-Royce ennesõjaaegset mudelit Silver Dawn.
RR Silver Cloud II mudelit tutvustati esmakordselt 1959.a. ja seda toodeti kuni 1962.a. lõpuni (kokku 2417 autot). See mudel oli klassikaline Silver Cloud, millele paigaldati 6,2 liitrine V8 mootor (väidetavalt inspireerituna Cadillaci 1949.a. V8), samuti võeti kasutusele GM poolt toodetud 4-käiguline automaatkäigukast. Oma koostekvaliteedi, sõidumugavuse, samuti kasutusele võetud mitmete tehniliste uuenduste tõttu on omistatud sellele mudelile kõigil tootmise aastatel (1959-1962) maailma parima auto tiitel.
RR Silver Cloud II sõsarauto on Benetley S2. Ainus erinevus neil kahel mudelil seisneb erineval nimel andmeplaadil ja mootori klapikambrikaantel. Loomulikult puudub Benetleyl RR kuulus iluvõre koos lendava ingli kujukesega. (RR ja Benetley vastavad mudelid olid identsed kuni aastani 2002)

Taastamine:
See konkreetne auto saabus Eestisse Saksamaalt 2006.a. Auto oli "keskmises" konditsioonis. Nagu selliste ostude puhul tihti, ei olnud auto sõidukõlbulik. Kuna auto "kosmeetiline putitamine" tulemust ei andnud, otsustas toonane omanik autost loobuda.
Pärast auto soetamist Tõnu poolt, oli vaja endine hiilgus taastada. Töö kestis vahelduva tempoga kokku ligi kolm aastat. Tulemusena on autol taastatud raam, vahetatud osa keredetaile, mootori saaled,kolvirõngad,vee-ja õlipump. Taastatud on toite-ja süütesüsteem, piduri,vedrustus jne. Salong on saanud uue nahksisu.

Kaks pilti ka taastamisest pilt1 ja pilt 2.

Omanik:
Tõnu Mägi

Asukoht:
Tallinn

Pildistatud 2013

Toetajad: