AUTO
Ford Taunus 17M (1968)

Ford Taunus 17M


1968
Saksamaa


Tehnilised andmed:
Mootor V6, töömaht 2293 ccm, võimsus 125 hj.
Viiekäiguline manuaalkäigukast, tagasillavedu. Elektrisüsteem töötab 12V pingega.
Kütusepaagi maht 58 liitrit, keskmine kütusekulu on u. 10 liitrit/100km.

Ajalugu:
Ajaloo kohta ei ole palju teada. Eestisse toodud ilmselt peale Eesti iseseisvuse taastamist, praeguse omaniku käes on aastast 2003.

Taastamine:
Taastamisega alustati kohe, 2003. aastal. Vana V4 mootor, mille töömaht oli 1,7 liitrit, sai vahetatud uuema 2,3 liitrise V6 mootori vastu. Mootor on remonditud, paigaldatud uus väljalaskesüsteem, kütuse- ja piduritorustikud. Auto käiguosa kulunud detailed on vahetatud uute vastu. Taastamise käigus on tehtud päris palju plekitööd, värvimise juures on kasutatud firma DuPont materjale.
Interjööri ja eksterjööri on muudetud vastavalt praeguse omaniku maitsele: lisatud kroom- ja muid iludetaile, muudetud tulesid, paigaldatud kaasaegne helisüsteem, samuti valuveljed koos valgete kirjadega rehvidega.
Taastamine sai valmis 2004. aasta kevadel.

Omanik:
Silver Perm

Asukoht:
Vändra

Pildistatud 2006
Toetajad: