AUTO
Citroen 2CV6(1985)

Citroen 2CV6


1985
Prantsusmaa

Tehnilised andmed:
Mootor B2, kahetaktiline, õhkjahutusega, töömaht on 597 ccm. Võimsus on 20 kW. Auto on esiveoline, käigukast neljakäiguline. Elektrisüsteem töötab 12 V pingega. Kütusepaak mahutab 25 liitrit bensiini. Keskmine kütusekulu on umbes 5 l/100km.

Ajalugu:
Auto on Eestisse toodud 1995. aasta mais. Skulptor Aili Vahtrapuu kasutas seda autot igapäevaliikurina kuni 2005. Aasta kevadeni. Siis jäi auto seisma tehniliste probleemide tõttu. Auto seisis õues kuni 2006. aasta augustini. Juhtus nii, et auto praegune omanik, Allan Kaasik sõitis tööle minnes ja sealt tulles sellest masinast iga päev mööda ja nägi, kuidas ilus auto järjest sügavamale maa sisse vajub ja sammalt kogub...  Juunis 2006 otsustas Allan, et teeb peatuse ja uurib, kas auto müügis ka on? Augustis sai ost-müük ära vormistatud.
Autot ostes oli mõte see korda teha ja osaleda Uunikute Talverallidel. Nüüdseks on sõidetud sellega Talverallit, Tähesõitu, osaletud mitmetel vanatehnika kogunemistel – kokkutulekutel, Citroeni on kasutatud ka pulmaautona.

Taastamine:
Töödega sai alustatud 2006. aasta septembris. Mootor ja käigukast olid suhteliselt heas seisus, remonditud on sillad, raam ja kere. Auto on üle värvitud. Valmistatud on uued istmekatted.
Peale väikest avariid 2008. aasta uunikute Talverallil on vahetatud ka esiporitiivad, esi- ning tagastanged ja esituled. Suurem osa autost on uuesti üle värvitud.

Omanik:
Allan Kaasik

Asukoht:
Tallinn

Pildistatud 2008


Toetajad: