AUTO
Citroen 11BL Sport (1952)

Citroen 11BL Sport


1952
Prantsusmaa

Tehnilised andmed:
Mootor 1910 ccm, võimsus 34 kw, neljasilindriline rida, vesijahutus; manuaalkäigukast (neli edasi, üks tagasi), esiveoline, elektrisüsteemi pinge 6V. Kütusepaagi maht 85l, kütusekulu 11-15 l/100km. Max kiirus 120 km/h

Ajalugu:
Auto on ostetud Soomest 2015-ndal aastal. Eelmine omanik, Pentti Ervasti, on kindlasti tuttav ka paljudele Eesti vanatehnika sõpradele. Pentti elas kaks aastat Pärnus, osales mitmel KLM-il (2010. aastal sama Citroeniga). Auto ostis ta 1980-ndal aastal Saksamaalt ajalehe kuulutuse kaudu.

Taastamine:
Suuremad taastamistööd on tehtud eelmise omaniku poolt. Nüüd sai korrastatud auto käiguosa (piduriklotside ja rattalaagrite vahetus), ka elektrisüsteem vajas ülevaatamist, generaator oli nii põlenud, et vajas väljavahetamist. Korrastamist vajas ka toitesüsteem ja suurema tööna sai ette võetud mootori ning käigukasti õlilekete kõrvaldamine.

Omanik:
Janno Hannus

Asukoht:
Pärnu

Pildistatud 2015
Toetajad: