MOTO
I-49 (1953)

IZ-49


1953
NSVL

Tehnilised andmed:
Ühesilindriline, kahetaktiline, õhkjahutusega mootor. Töömaht 346 ccm, võimsus 11,5 hj. Neljakäiguline käigukast, kettülekanne tagarattale. Elektrisüsteem töötab 6V pingega, patareisüüde. Kütusepaagi maht 14 liitrit, keskmine kütusekulu on umbes 4 l/100km.

Ajalugu:
Mootorratas on ostetud viiekümnendate aastate lõpus Leningradist, ohvitseri käest. Peale Eestisse toomist olnud kogu aeg Pärnumaal. Praegune omanik on järjekorras neljas, mootorratta ostis 2004. aastal.

Taastamine:
Töödega alustati 2006. aastal. Algselt olid küljes Iž 56 süüte- ja väljalaskesüsteem. Taastamise käigus sai valed osad õigete vastu vahetatud. Kroomitööd on tehtud Narvas, OÜ BKK CHROME poolt. Ülejäänud tööd ja varvimine tehtud omaniku poolt. Töö sai valmis 2008.
Originaalsus hindamisakti järgi 94%. Mootorrattale on välja antud "must number".

Omanik:
Aivar Palk

Asukoht:
Pärnumaa

Pildistatud 2008

Toetajad: