MOTO

INDIAN

USA
1901-1953

1901. aastal sõlmiti leping, mis sai aluseks Indiani nime kandvate mootorrataste sünnile. George Handee, kes oli seni tegelenud jalgrataste valmistamisega, ja Rootsi juurtega Oscar Hedström, kellel oli ette näidata mootorrataste ehitamise oskus, otsustasid hakata tootma ja turustama tavasõitjatele mõeldud kergeid mootorrattaid. Uus tehas asutati Springfieldis, USA-s. Firma nimeks sai Handee Manufacturing Corporation. Samal aastal tehti valmis esimene Indian. Selle mootorrattaga saavutas Hedström kiiruse 24 miili tunnis. 1901. aastal valmis veel kaks mootorratast. Panus tehti tugevusele ja vastupidavusele. Esimest Indiani V-mootorit tutvustati 1903. aastal.

Esimese maailmasõja alguseks oli Indian suurim mootorrattatootja aastatoodanguga üle 20 000 tsikli. Ka tehnilised näitajad olid esmaklassilised ja tänu nendele tehti ilma paljudel võidusõitudel. Toodeti selliseid kuulsaid mudeleid nagu Scout, Chief ja Big Chief, mis on tänase päevani mootorrattaehituse klassika.

1923. aastal sai firma nimeks Indian Motorcycle Company. 1927. aastal läks tootmisse 4-silindrilise ridamootoriga mudel. 1943. aastal suri George Handee. Teise maailasõja lõpuks oli tehas sattunud tõsistesse raskustesse. Ka konkurents Harley-Davidsoniga süvendas ettevõtte raskusi ning 1953. aastal Springfieldi tehas suleti.

Toetajad: