MOTO
Indian 741B (1940)

Indian 741B .


1940
USA

Tehnilised andmed:
Mootor: V2, 4-taktiline, töömaht 500 ccm, võimsus 12 hj.
Käigukast: 3-käiguline, käsitsilülitusega, veojõud tagarattale kantakse üle kettülekandega.
6-voldiline elektrisüsteem, patareisüüde.
Kütusepaagi maht 12 l, keskmine kütusekulu 7 l/100km.

Ajalugu:
Mootorratas sattus Nõukogude Liitu tõenäoliselt Teise maailmasõja ajal USA abina koalitsioonipartnerile. Eelmine omanik oli sõjaveteran Sergei Iljitš Kalinin. Sõja ajal oli ta insener, sidevahendite hooldaja. Indian oli tema käsutuses. Peale sõjaväest vabanemist asus ta elama Rostov-Veliki linna ja sai Indiani endale kingitusena kaasa. Mootorratta õhufiltrile on kinnitatud plaat, mis on S. Kalinini oma käega graveeritud.

Taastamine:
Praegune omanik sai ratta 1987. aastal. Restaureerimist alustas samal aastal. Kõik tööd on omaniku enda tehtud. Kuna osa detaile ei olnud originaalsed, võttis mootorratta lõplik valmimine aega kuni 1992.
aastani.
Originaalsus omaniku hinnangul on 85%.

Omanik:
Anatoli Metus

Asukoht:
Harjumaa

Pildistatud 2006
Toetajad: