MOTO
M-72 (1955)

M-72


1955

NSVL

Tehnilised andmed:
Mootor on kahesilindriline, õhkjahutusega neljataktiline boksermootor. Töömaht 746 ccm, võimsus 22 hj, Surveaste 5,5:1. Veojõud tagarattale kantakse üle neljakäigulise käigukasti ja kardaanülekande abil. Elektrisüsteem töötab 6V pingega. Kütusepaagi maht 22 liitrit ja keskmine kütusekulu kiirusel 50-60 km/h on 6...7 l/100km.

Ajalugu:
Mootorratas kuulus praeguse omaniku vanaisale. Vanaisa omandas selle ratta kasutatuna ja kasutas seda igapäevase tarbesõidukina Läänemaal.

Taastamine:
Töödega sai alustatud 2009 aasta sügisel. Mootoratas sai väga põhjaliku uunduskuuri ja sai komplekteeritud originaalosadega. Kulunud detailid kas remonditi või vahetati. Enamus detaili sai hangitud "East-Highwayst". Mootori- ja käigukasti remondi tegi Lepa Peedu Pärnust. Metalli- ja plekitööd tegi Viljo Greim Autorestauraatori juhendamisel. Värvitöö ja komplekteerimine on Viljo Greimi kätetöö. Töö sai valmis enne jõulusid 2011.a. Ratas jääb kasutusse mälestusesemena ja hobisõidukina.

Omanik:
Rando Tomingas

Asukoht:
Läänemaa

Pildistatud 2012

Toetajad: