AUTO
Cadillac 62-Series 6-Window sedan(1959)

Cadillac 62-Series 6-Window sedan


1959
USA

Tehnilised andmed:
Mootor V8, töömaht 6392 ccm, võimsus 239 kW/340 hj. Tagaveoline, automaatkäigukast. Elektrisüsteem 12V pingega. Keskmine kütusekulu u. 23 ... 25 l/100km. Gabariidid: (P, L, K) 5715mm; 2027mm; 1428mm. Tühimass 2193 kg, istekohti 6.

Ajalugu:
Auto on ostetud 2006ndal aastal, Eestisse saabus USA-st märtsis 2007. Auto oli varem ka Massachusettsi osariigi antiikautode registris, sellest ajast on säilinud ka vastav numbrimärk. Eelnevad paarkümmend aastat polnud autoga sõidetud, viimane sealne ülevaatus aastast 1986(?).
Mida on teada eelmistest omanikest: Väidetavalt on auto olnud ühe pere valduses ostmisest peale, seega alates 1959ndast aastast. Autosse on suhtutud suure hoolivusega ning peetud suisa pereliikmeks. Loomuliku põlvkonnavahetusega seoses on aga prioriteediks muutunud muud elulised väärtused ning seisvas vanaautos ei näinud noorem põlvkond enam perspektiivi, mistõttu see ka oksjonile pandi. 
Algselt sai mõeldud küll tagasihoidlikumale 1960. aasta mudelile, kuid sel puhul jäänuks midagi siiski hinge kripeldama. Ja kui siis oksjonil pakuti sobivat 1959. aasta sõidukit, mis on end autoajalukku jäädvustanud kõigi aegade suurimate tagatiibadega, lennukidisainist tuttavlike tagatuledega ning millest kujunes üleüldse GM legendaarseima disaineri Harley Earli vapustav luigelaul Cadillacis, siis polnud enam pikalt mõtlemist. Pisut rohkem läks see maksma küll, ent tänastes hindades ja ümberhinnangute valguses oleks selle auto soetamine unelmaks jäänudki. 

Taastamine:
Eestis on vahetatud esimesed pidurivoolikud ning veel mõningad piduridetailid, kõik esisilla šarniirid ning mõningad muud originaalosad. Esisild  on seega   täielikult originaalkujul taastatud. Kuna süütesüsteemi taastamine originaalkujul osutus praktiliselt võimatuks, on seda kasutusmugavuse huvides mõningal määral kaasajastatud. Kõik muu välises kujus ning interjööris on originaalne. Ka omaaegne originaalraadio toimib ning püüab edukalt mingeid tuvastamatuid Vene ning Soome raadiojaamu. Pärast mõningast korrastamist on auto viinud õnnemaile mõningaid noorpaare ning osalenud kohalikel kruiisidel.
Omanik hindab auto originaalsuseks ca 90%.

Omanik:
J. L.

Asukoht:
Harjumaa

Pildistatud 2008

Toetajad: