AUTO
Cadillac Type 61(1923)

Cadillac Type 61


1923
USA

Tehnilised andmed:
Mootor V8, töömaht 5125 ccm, püstklappidega, võimsus vähemalt 70 hj. Auto on tagaveoline, kolmekäigulise manuaalkäigukastiga. Elektrisüsteem töötab 6V pingega, kusjuures aku "+" klemm on ühendatud massi. Auto süütepool asub salongis. Kütusepaagi maht on u. 70 liitrit.

Ajalugu:
Auto on Eestisse toodud 2008. aasta kevadel. Eelmine omanik oli kollektsionäär Detroidist, kelle garaažis seisis viimased 14 aastat. Varasematest omanikest võib ainult oletusi teha. Kuna auto on limusiinvariant, siis algselt (USA kuiva seaduse ja majanduskriisi ajal) kuulus see üsna tõenäoliselt mõnele pankurile või maffiosole.

Taastamine:
Kuna auto on Eestis esimest hooaega, siis oli eesmärk auto liikuma saada. Korrastatud on kütusepaak, kütusetorustik, väljalaskesüsteem, pidurid ja tagasild. Rataste puitkodarad on puhastatud ja lakitud.
Auto originaalsust hindab omanik 95%.

Omanik:
Arno Anier

Asukoht:
Tõrva lähistel

Pildistatud 2008


Toetajad: