AUTO
Cadillac Fleetwood Special 60 (1963)

Cadillac Fleetwood Special 60


1963
USA

Tehnilised andmed:
Valikus oli kaks mootorit – 6,4 ja 7-liitrine V8. Hydra-Matic käigukast, mida Cadillac kasutas juba 1940-st aastast alates, vahetati uue, neljakäigulise Turbo-Hydromatic automaatkäigukastiga.
Auto pikkus on 5,664 m; laius 2,024 m ja kõrgus 1,438 m

Ajalugu:
Cadillac Sixty Special on mudelinimi, mida Cadillac kasutas pikendatud baasiga neljaukseliste kõvakatusega autode jaoks.1950-ndate aastate lõpuks oli Cadillac autokerede disainis jõudnud ennenägemata ilustusteni. Kroomi oli ülekülluses, tagumised poritiivad enneolematult suurte „uimedega“ – edasi minna polnud võimalik! Bill Mitchelli disainitud 1963. aasta mudelil on kere kujustuses mindud teise äärmusesse. Auto küljed on erakordselt sirge joonega, mis annab visuaalselt pikkusele ja laiusele hoogu juurde.

Omanik:
Andres Valgerist

Asukoht:
Tartu

Pildistatud 2013

Toetajad: