MOTO
AWO-425(T) 1951

AWO-425T


1951

Saksa DV

Tehnilised andmed:
Ühesilindriline,neljataktiline õhkjahutusega mootor,  töömaht 250 ccm. Veojõud antakse tagarattale edasi kardaanvõlliga.

Ajalugu:
Ratta täpne nimetus on AWO-425T(ouren). Ratas on konstrueeritud NSVL okupatsioonijõudude käsul. Nõuti 250 ccm,neljataktilist ja kardaanülekandega ratast. Eeskujuks võeti BMW R23. Seda mudelit esitati Leipzigi messil 1950 aastal.
Minu ratta number on 7781. Seda ratast nägin esimest korda 1954 aastal ja siis oli ta minu sõbra Hans Kure omandis.Aastate jooksul on sellel rattal olnud mitmeid omanikke, aga ükskord ütles Hans, et sai oma AWO tagasi. See oli juba vabas Eestis.Kuna Hans haigestus ja ei olnud enam võimeline vanatehnikaga tegelema, siis sai see ratas omale ostetud just sellepärast, et esmakohtumisel oli sellest rattast jäänud väga hea mälestus.

Taastamine:
Ratta omanikuks sain 2008 aastal. Eelmiste omanike käes oli ratas muutunud üsna õnnetuks. Kulus hulk  aega, vaeva ja raha, et AWO-ga esimest korda UNIC-MOTO kokkutulekule 2010 jõuda. Hansule jõudsin küll öelda, et tegin esimest korda "pauku", aga kahjuks valmissaamist ta enam ei jõudnud näha.

Omanik:
Lembit Arunurm

Asukoht:
Tallinn

Pildistatud 2013

Toetajad: