MOTO
D-RAD (1930)

D-RAD


1930
Saksamaa

Tehnilised andmed:
Külgkorviga mootorratas. Mootor ühesilindriline, neljataktiline, õhkjahutus, magneetosüüde.Töömaht 496ccm, võimsus 9kw, kettülekanne, kütusepaagi maht 14l, keskmine kütusekulu 6l/100km.

Ajalugu:
Mootorratas ostetud 1950-ndate keskpaiku ja kuulus praeguse omaniku isale. Kasutati igapäevase tarbesõidukina. 1961. aastal jooksis mootor kinni ja lõhkus mootoriploki. Praegune omanik oli sel hetkel külghaagises ja aitas rikkis ratta koju lükata.
Mustvalgel pildil on praegune omanik külgkorvis 1959. aastal.

Taastamine:
Ratas seisis 47aastat ilmastiku meelevallas, kuni ta lõpuks meenus ja 2008. aastal sai alustatud taastamisega. Puuduolevad osad ja mootoriplokk sai muretsetud Poola ja Saksa vanatehnika laatadelt. Mootori remondi tegi Aivar Michelson. Muud tööd on omaniku enda tehtud. Ratas valmis 2010. aastal. Rattal on „must number“, originaalsus 96,5%.

Omanik:
Aivar Tiik

Asukoht:
Pärnu

Pildistatud 2014

Toetajad: