MOTO
Harley-Davidson WLA-42(1943)

Harley-Davidson WLA-42 (1943)


1943
USA

Tehnilised andmed:
Mootor on neljataktiline, õhkjahutusega V2, milles kasutatakse püstklappidega gaasijaotust. Töömaht on 750 ccm. Käigukast on kolmekäiguline, käiguvahetus toimub käsitsi, siduri ajam toimib vasaku jalaga. Kasutatakse kettülekannet. Elektrisüsteem toimib 6V pingega, patareisüüde.

Ajalugu:
Peale sõda on mootorratas jäänud Saksamaale, kust osteti üheksakümnendatel ühe hollandlase poolt. Tema teostas ka esimese restaureerimise, mis on küll praeguse omaniku hinnangul tehtud üsna kehva kvaliteediga. Praeguse omaniku käes on masin alates 2007. aastast.

Restaureerimine:
Eeloleval talvel on plaan ette võtta põhjalikum restaureerimine. Omanik hindab mootorratta originaalsust 95%-le. Külgkorv ei ole originaal. See on ühe Poola meistri tehtud replika. Selliseid külgkorve olevat ta valmistanud vähemalt 300 tükki.

Fotol on praeguse omaniku poeg Andrus.

Omanik:
Arno Anier

Asukoht:
Tõrva ligidalt.

Pildistatud 2008

Toetajad: