MOTO
Harley-Davidson WLA42 (1942)

Harley-Davidson WLA42


1942
USA

Tehnilised andmed:

Mootor 2- sil. V- kujuline, neljataktiline. Kubatuur 742 ccm. Käigukast 3- käiguline käsitsilülimisega.Kettülekanne tagarattale. Sidur  jalglülitusega.
Mootorratta mass  257 kg.
Maksimaalne kiirus  99 km/t
Kütusepaak  14 l.
Keskmine kütuse kulu  5,5 l/ 100 km.

Ajalugu:
Mootorratas on ostetud Viljandimaalt 70-ndate lõpupoole, mil neid leidus veel rohkesti. Ratas oli varustatud M-72 külgkorviga, mille vastu huvi puudus ning see jäi endisele omanikule, sest polnud plaani seda ratast taastada sellisena, nagu see nõuk. armee varustuses oli.
Ratas oli "kohviks" sõidetud, kuid küllaltki komplektne, samuti leidus ostmisejärgsel ajal veel küllaldaselt doonoreid ning koguni uusi varuosi.

Taastamine:
Taastamisega tegeles Enno Öövel  80-ndatel. Selleks ajaks oli enam-vähem sisustatud ostetud maakodu maakivilauta rajatud töökoda. Värvi alla minevad osad puhastatud liivapritsiga. Poritiivad vajasid kohati keevitamist, samuti raami tagaosa, mis oli külgkorvi tõttu kõigil Harleidel pragunenud- muljutud. Polnud venelaste "leiutatud" külgkorvikinnitus kõige õnnestunum.

Kuna ka sõbral oli samasugune ratas taastamisel, siis jagasime taastamistöö selliselt, et mina tegin liivapritsi ja värvimistöö, tema aga kogenud treialina mootori, käigukasti ning rattalaagrite jms.  juures vajalikud tööd. Ratta kodarad ning muud tsingitud detailid taastati tollases Harju KEK-s sõbra abiga. Tulemuseks oli, et valmis kaks ühesugust ratast, erinevus oli vaid paagil olevas numbris (väeosanumber?).

Omanik:
Enno Öövel

Asukoht:
Viljandimaa

Pildistatud 2009

Toetajad: