AUTO
GAZ-21 I Volga (1961)

GAZ-21 I


1961
NSVL

Tehnilised andmed:
Töömaht: 2445 cm3
Pikkus: 4810mm
Laius: 1800mm
Kõrgus: 1620mm
Tühimass: 1450kg
Võimsus: 55kW

Ajalugu:
Selle auto ostuluba  eraldati minu poja naise vanaisale 1961 a. Tallinna Trammi-ja Trollibussikoondise tublile töömehele. Auto asus Laagris, nende pere eramu garaazis kuni 2007 a. sügiseni, mil seal hakkas ruumi nappima ja auto ei olnud ka enam sõidukorras. Otsustasin auto üle vaadata, et äkki õnnestub sõidukorda seada. Autol ei olnud küll mootorit peal (ju selle rikke pärast oligi seisma jäänud), aga muidu  paistis kere tugev olevat. Nii saigi auto kärule aetud, tehing vormistatud ja Sauele sõidutatud.

Taastamine:
Olin kuulnud Tagadi laadast, et seal pidavat Volga osasid müüdama. Saigi 2007 a. oktoobris laata külastatud ja Volga osade müüjatelt kontaktid võetud. Auto lammutasin juppideks ja algas taastamine.Kerele tuli teha paar väikest keevitust. Vahetatud on kaks poritiiba ja kaks ust, kuna need olid väga halvasti mõlkis.Taastatud on esi ja taga kaitserauad ning iluvõre.
Mootorile, sildadele ja käigukastile tegin kapitaalremondi. Bensiinipaagi, radiaatorid ja roolikarbi olen saanud osta uute varuosadena. Rooli sain osta Odessast. Osadel juppidel olen käinud järgi Lätis.Polster on kõik taastatud.
Auto oli värvitud halliks nagu sel ajal kombeks. Õnneks oli üks detail, nimelt tuulutusklappide juhtnuppude panel, jäänud original-rohelist värvi ja selle järgi sai Volga oma algupärase rohelise värvi tagasi.
Püüdsin taastamise käigus jälgida, et auto saaks originaalile vastav.
Auto sai valmis 2008 a. kevadel ja registreerimistunnistus on väljastatud koos musta numbrimärgiga A0027, 7. mail 2008.

Omanik:
Urmas Müürsepp

Asukoht:
Saue

Pildistatud 2013
Toetajad: